Atomic Riders, Road-Trip, 6-9.september 2018

Det var i utgangspunktet bestilt 3 romslige hytter i tiden 6-9. sept. (torsdag-søndag) på Odden Camping i Evje, sør i Setesdal, for årets MC-tur. Den opprinnelige planen var å bruke disse som utgangspunkt for bl.a. dagstur til Lysebotn over Suleskard.

Noen dager før avreise ble værmeldingen for området såpass dårlig (typisk 25 mm hver 6.time…) at det ble besluttet å endre rute.

Totalt 10 personer i gjengen til Atomen BILs MC-gruppe ble dette året med på tur.

Da det var forskjellige ønsker om avreisetider viser det seg lettest å skrive om gjengen i grupper. Det første målet ble bestemt å skulle være Mora (med stor «M», ja…) i Sverige på torsdagen. Der skulle været være noe bedre.

Deretter var planen at alle skulle samles i Innbygda/Trysil på fredag ettermiddag og kveld for felles tur resten av helga.

***********************************

Gruppe 1

Atle Hammeren

Dag Karlsen

Gruppe 2

Johnny Martinsen

Knut Hov

Steinar Solstad

Tom Arild Brodin

Tor Arne Gulbrandsen

Gruppe 3

Vidar Torp (utgjør lett en gruppe alene med sin historiske kunnskap om MC)

Gruppe 4

Harald Larsen

Ole Andreas Brække

***********************************

Onsdag 5.september

Gruppe 1 kuppet imidlertid tidsplanen noe og dro av gårde tidligere til hytta til Atle i Folldal.

Torsdag 6.september

Gruppe 2 fulgte planen og kom seg fint til Mora. Det luktet litt svidd av Hondaen til Tor Arne da alle 5 parkerte i garasjen under Hotell Siljan. Dette kunne umulig komme av kjøringa, men det var ikke tid til å sjekke dette nærmere da det hastet med andre «gjøremål».

Fredag 7.september

Gruppe 2 ønsket denne dagen å ta seg til Trysil via Drevsjø lenger nord. På veien luktet det fortsatt svidd og på første rasten ble feilen funnet. Et brent koblingsstykke i plast for 3 kabler fra statoren viste være årsaken til odøren.

Etter å ha knekt bort svartbrente biter og skrapet litt på kabelskoene så det slik ut :

 

Ikkje bra ! Løsningen ble å reise noen km tilbake til et verksted vi nettopp hadde sett i Älvdalen der det ble foretatt en holdbar reparasjon.

Gruppe 3 hadde tidligere i uka klaget litt på helsa og fordi noen andre hadde kastet inn tur-håndkleet grunnet usikre værprognoser og laange kjørestrekk ble vi gledelig overrasket da Vidar dukket opp i Trysil på ettermiddagen. Han hadde kjørt strekningen Halden-Trysil alene, – snakk om å ville på tur !

Gruppe 4 ankom Trysil en times tid senere, – etter ferd på «logrete» grusveier på Finnskogen der de hadde rastet på Svullrya.

 

Følget, så langt, og deres tohjulinger samlet utenfor Trysil Hotell før litt felles bespisning.

 

Gruppe 1 hadde flagget underveis at de, pga. dårlige værprognoser, så for seg å kjøre alene nordvestover mot Kristiansund og Atlanterhavsveien. De hadde …hmmmm… av flere årsaker forregnet seg litt på tiden og ønsket nå å kjøre med oss andre. De ankom Trysil 21.45 på fredagskvelden.

Nå var endelig alle samlet – 10 stk. i tallet ! Dagen ble avsluttet med en hyggelig barrunde i Trysil.

Lørdag 8.september

Etter en bra frokost var vi på vei vestover ved 10-tiden.

Johnny, Harald og Ole Andreas fant seg en etterlengtet grusvei rett over Trysilfjellet. For oss andre gikk turen litt nordover fra Trysil og deretter vestover over nordenden av Osensjøen til Rena. I samlet følge fulgte vi nå Glomma nordover til Atna – og her startet regnet – hvor vi tok av og kjørte Friisvegen (Fv385) over fjellet til Ringebu. Vi kunne ane mellom regndråper og dugg på visiret at denne fjellovergangen er spektakulær.

Etter dette tok vi Gudbrandsdalslågens vestre side opp til Sjoa og fulgte Rv257 via plassen der Steinar vokste opp (Heidal) til Randsverk på Valdresflya Rv 51). Det regnet stadig mer og siste strekket sørover til Beitostølen måtte av den grunn gjennomføres som en transportetappe.

Vel framme på Beitostølen og Bergo Hotel  ! Knut, Johnny og Steinar er godt fornøyde !

 

 

…og etter hvert kom sola !

Lørdagskvelden forløp deretter som seg hør og bør blant gode venner. Blant annet ble god mat og drikke fortært på Peppes Pizza før det påløp en liten barrunde i stedets etablissementer.

Søndag 9.september

Etter nok en bra frokost satte vi kursen hjemover. Turen foregikk stort sett i «heavy rains» så det er lite bilder å vise til fra den dagen. Vi valgte å ta av etter Sundvollen, og før Sollihøgdabakkene, for å kjøre langsmed vannet forbi Utøya og sørover ved Tyrifjorden og over Lierbyen. Før Drøbaktunnelen hadde været bedret seg mye. En stans før siste etappe hjem ble foretatt på en bensinstasjon der vi nok en gang kunne takke hverandre for en herlig tur full av flotte opplevelser !

Vel hjemme kunne vi avlese nokså nøyaktig 150 mil på klokkene.