Atomen O-løp 17. august

Jentenes kveld på Ryggerødfjellet på onsdag (17-8). Jentene er på ingen måte i flertall på Atomen o-løp, men det forhindret ikke 2-1 til jentene i antall seiere. Trude tok sin 3. seier for året med mestvinnende Birger (i 2 km i år)på plassen bak. Her fulgte Anette Kvansdal opp med en fin 3 plass. I mellom løypa ble det en solid seier for en debutant av året, Hedda Bjørlo vant med over 6 minutters margin, og bekrefter med det en flott fremgang siden i fjor. Tom Hansen som står med 8 seiere så langt i 3 km hadde hatt en tøff utfordring om han hadde deltatt. På sølvplass for 3. gang på rad kommer Morten Paulsen. I langløypa ble det løpt fort, Jon S, Frode B og Sigurd har eid denne løypa i år og kun avstått fra seier 2 ganger. Denne gang måtte de alle bite i gresset for Kjetil Bjørlo som har som vane å vinne når han en sjelden gang deltar. En fin trøst for de seiersvante er at den gode VM medaljørvinneren for ca. 20 år siden virker å være i veldig god form. Vi gratulerer Bjørlo folket som vinnere nr. 23 og 24 for sesongen, de tar dermed plass på en meget eksklusiv liste.
Arrangør Andreas Bye hadde laget 3 flotte løyper. Heller ikke kartet over Ryggerødfjellet kan kalles nytt, men terrenget har ikke helt samme bonitet som forrige ukes Hauglund. Med glissen furuskog ble orienteringen enklere og farten høyere, dette til tross for mye høyt gress.
Jeg  slutter aldri å bli overrasket over hvor flott o-løp en arrangør kan lage alene, vi har funnet en modell som fungerer godt. Dessuten er det til stor hjelp at deltagerne tar seg tiden til å sjekke brikkenummer og utføre stempling riktig. Allikevel skjer en sjelden feil noen ganger, denne gang hadde Andreas tatt tider manuelt og «back up» systemet virker.
Vi kan ikke forvente at alle arrangører kjører denne type ekstra tidtaking, sånn sett anbefaler vi gjerne løperne å titte på klokka da de løper ut, så vil man kunne få resultat om noe svikter!
Vi gleder oss over en fin utvikling i deltagerantallet, vi har vært stabile på over 40 deltagere i hele høst, og stadig dukker det opp debutanter, vi lar Tommy Bunæs representere nykommerne og ønsker velkommen til nytt løp neste uke.

Resultater

img_3601