Atomic Riders har hatt to turer i år!

Overskriften lyver noe for hvis man inkluderer dags-/kveldsturer har antallet turer vært mange fler, men av typen «lengre, annonserte» og «litt mer planlagte turer» er antallet 2.

Danmark (20-22.mai 2016)

På denne turen deltok 7 personer. Disse var Ole Andreas Brække, Harald Larsen, Dag Karlsen, Tom-Arild Brodin, Vidar Torp, Jan Magne Moen og Tor Arne Gulbrandsen

5 av oss ønsket å rekke Göteborg –Fredrikshavn ferga som gikk kl.09 fredag morgen. De måtte derfor opp i otta for å rekke det. De to sistnevnte – som altså ikke var med på nevnte ferge – reiste fra Halden kl.11. Felles for begge gruppene var at det kom bare en regnskur mellom Halden og Göteborg. Den varte til gjengjeld hele veien.

MEN i Fredrikshavn var alt annerledes! Da begge gruppene ble samlet tidlig på kvelden i Løkken var både været og ølet godt !

bilde1

bilde2


På hjemveien til hotellet, etter besøk på «Peter Baadsmann» (bildet) og div. andre etablissementer, var fullmånen perfekt og føttene kjentes maaajee lette !

Lørdagen bestod av en transportetappe til Skagen der den andre natten skulle tilbringes, men først var vi innom Nordsjø-senteret i Hirtshals. Ikke til å tro hvor mye rart og (u?)interessant som finnes i havet !

bilde3

 

Etter dette og etter mere regn var vi fremme i Skagen der vi hadde leid noen rom i et koselig hus nede ved havnen.

bilde4

 

Hjemreisen på søndag gikk igjen via Hirtshals der Larvikfergen tok oss til gamlelandet.

bilde5

 

bilde6

 

Beitostølen (16-18.september 2016)

Turen startet fredag morgen 0815 da Vidar Torp, Steinar Solstad, Knut A.Hov, Karsten Nordgård (Knuts fetter) og Tor Arne Gulbrandsen dro avgårde med nyvaskede motorsykler og fulle av forventninger.

Veien gikk gjennom indre Østfold mot Lillestrøm, Maura, Brandbu, Dokka og Fagernes til en romslig 6-8 manns leilighet på Radisson Beitostølen.

Lørdagen var satt av til sightseeing i Jotunheimen. Med Knut, og kameraten hans med det litt merkelige navnet Tom-Tom, som høyt kvalifiserte turledere gikk ferden over Valdresflya til Lom, gjennom Bøverdalen og over spektakulære Sognefjellsveien. Høyeste punktet her var 1434 moh.bilde7 bilde8 bilde9

Ned fra Sognefjellet fikk følget seg enda en flott opplevelse da vi tok av fra riksveg 55 ved Turtagrø og fulgte Tindevegen (bomveg) over fjellet til Øvre Årdal. Over fjellet mot Tyin var det for øvrig nydelig vei – perfekt for litt roadracing-ish kjøring om noen følte litt for det…

bilde10

Været kunne ha vært verre, men ingen av oss hadde vel klaget om tåkedottene hadde forsvunnet helt. Da hadde utsikten mot Jotunheimens topper, Hurrungane og Skagastølstindane vært ennå bedre. Dagtidstemperaturer i septemberfjellet på over 10 grader var også til å leve med.

bilde11

Hjemreisen på søndag gikk over Golsfjellet til Nesbyen, opp Rukkedalen til Tunhovd, Rødberg, Kongsberg og videre sørover bl.a. gjennom et sted som hadde en sånn passe bekk som treffende nok het Passebekk (…!) før vi tok ferga til Moss.

Siden man ved IFE gjerne snakker om kollektivdoser og den slags summerer vi gjerne opp på følgende vis:

110 mil*5 mann= 550 mannmil, uten uhell av noe slag på én og samme helg = Kongetur !