Atomen O-løp 10. august

Høstens 2. Atomen o-løp ble avviklet på Hauglund kartet. Trond Glomsrød hadde gjort en solid jobb med løypene og kunne tilby 4 løyper. Nyheten var en nybegynnervariant på 1 km. 3 unge med følge fikk prøvd seg her.

Som aktiv o-løper for 30 år siden husker jeg Hauglund terrenget som vanskelig og krevende o-teknisk, i dag var ikke dette veldig annerledes og de fleste av oss la inn både en og to bommer. Vi er godt vant med å løpe på o-kart som ikke er helt oppdatert i forhold til hogst og “grønne områder”, dette blir spesielt utfordrende i et “krevende” terreng. Hadde jeg hatt o-løper ambisjoner hadde jeg lagt mange treningsturer hit!

40 løpere benyttet anledningen denne gang. I 2 km var det rutinerte herrer på toppen, Tor Hernes, Birger Fredriksen og Endre Endresen bekledde pallen mens Randi på 4 plass tok kveldens beste “jenteplassering”. I mellom løypa sikret Tom en ny seier. Tom har funnet en fin melodi med sykkeltrening, løping og roing, dermed har han kontroll på “strekken” i leggen og er vanskelig å slå. Morten Paulsen forsvarte 2. plass fra forrige uke, mens Remi Johansen sikret 3 plassen. 

I langløypa vant Jon S, med Sigurd på 2 . plass. Det gledet 50 åringen seg over da Sigurd har vært raskest de siste gangene. Sigurd bebuterte med orientering for 3 år siden og har hatt en flott utvikling. Vi har i alle år vært imponert over hva Thor Palmgren har fått til med litt sen “start” som o-løper, med 31 åringen Sigurd så ser det ut til at historien kan gjenta seg! På 3 plass i langløypa kom Willy, det er imponerende hvilken fart neste års 70 åringer holder, vi spår mange gode plasseringer for Willy og Leif i nasjonale o-løp som nyopprykkede i H 70 sesongen 2017. Vi skal heller ikke glemme at vi har mange spreke løpere i 3 km løypa i samme alder!

Resultatliste

10aug

På bildet er det Sigurd og Jon S som diskuterer veivalg, mens Trond kan være godt fornøyd med dagens o-løp. IFE løpene fungerer som en stor dugnad der vi lager løp til oss selv, en ekstra takk til de arrangørene som gjør denne jobben uten å delta så ofte selv.