Atomen O-løp 1. Juni

Atomen o-løp nr. 9 ble avviklet som stafett over 3 etapper, henholdsvis 2, 3 og 3 km. Også her ble det notert rekorddeltagelse med 11 lag, samt 8 individuelle løpere. Dette gav totalt 41 løpere, noe som arrangørene Thorbjørn og Asbjørg kan være godt fornøyd med. Vi er vant til individuelle løp, stafett har vi som kjent bare en av i året, samt dette med lagkampen, veksling etc. gjør at de fleste er litt mer tente  og nervøse før start. Arrangøren håndterte dette på flott vis, og stempling, veksling og tidtaking fungerte perfekt. Håkon traff i tillegg veldig godt med løypelengden, dette bidro til at stafetten ble spennende og tetbildet endret seg hele tiden.

Starten gikk med behersket «nulling» og med Liam i tet forsvant løperne avgårde  bortover lysløypa. Kjell Tommy skaffet seg ei luke i løpet, men fikk en liten bom på siste post, dermed fikk Rolf Arne kontakt og Kjell Tommy måtte virkelig slite den siste bakken opp mot Venåshytta for å holde unna til veksling, ikke minst pga. en kraftig akilles skade. Det ble en veldig utfordring de siste meterne til mål. Johnny og Eli fulgte på 3 og 4 plass et snaut minutt bak.

Til 2. veksling var det Karlo som hadde løpt opp laget 2 plasser og kom først til veksling. Cathrine ble sendt ut på siste etappe, men rett bak kom Jon S med noen sekunders forsprang på Pål. Thor P og Morten J hadde kommet gjennom sin 2. etapper nesten uten bom. Dermed var stafetten helt åpen. Kampen så ut til å stå mellom Pål og Jon S som «knivet» hele tiden, takket være flotte veivalgs alternativer ble det en spennende affære, men på 3. siste post var det hele avgjort, her dukket Emil opp da 3.30 forspranget var innhentet, nærmeste svevende kunne han ta teten mens 50 åringene fikk en oppvisning i eleganse.

Vi gratulerer Liam, Mario og Emil med seieren. Selv måtte jeg bite i gresset i kampen om sølvet, Pål ble både for lett og for rask opp den siste bakken.

Jeg trodde en stund at vinnerlaget sikret seieren pga. overraskende sterkt løp av Mario, dette er feil da ratingen sier at Mario løp slik han har gjort ellers i sesongen, han er bare i veldig god form!

Vinnerlaget løp godt på alle etapper, ser vi på ratingen viser det seg at Liam på 1. etappe ble dobbeltvinner for dagen som desidert best på ratingen. Andre rating vinnere var Eli, Pål, Trude, Kjell Tommy, Makoto og Martin. Vi gratulerer med flotte løp. Her legger vi merke til at Trude og Makoto er rating vinnere for 2. gang på rad, mulig vi må foreta en ekstra justering!

Emil som sjelden bommer løp sitt 1. Atomen løp for sesongen. Dermed er også han «ratet» og allerede neste onsdag kan vi alle sammen måle krefter med verdensmester Emil. Ratingen vil fortelle oss hvor lang tid han bruker/ville ha brukt med rimelig god nøyaktighet. Dette vil altså være uavhengig om han løper eller ikke, sånn sett er også Emil velkommen til å måle krefter med Emil på onsdagsløpene.

Etter løpene ble vi alle servert herlig grillmat av Atomen BIL hovedstyre. Tusen takk til John Eidar og Tor Arne. Til kaffen hadde Hege som vanlig bakt noen kaker, tusen takk også til henne. Venås anlegget skapte en flott ramme rundt alt sammen, takk til Gimle for evig og god dugnad som vi nyter godt av alle sammen.

På bildet ser vi vinnerlaget med arrangøren Thorbjørn i bakgrunn, Emil og Mario med Liam foran. Grillsjefene John Eidar og Tor Arne (til høyre) kan smile etter vel utført jobb, .

IMG_3384  IMG_3377

Fin stemning på samlingsplass mens Thorbjørn gir instrukser og informerer. Neders er det samlet masse rutine med Birger Fredriksen, Tor Wøien og Bjørn Husa. Tor Wøien kunne fortelle at han deltok på sitt første Atomen løp i 1959.

IMG_3374 IMG_3373

Resultatliste-2016-06-01

Førstkommende onsdag møtes vi i Rokke på Bjørbekk (hos Ole Morten Svendsby). Karlo er arrangør. Tradisjonen vår med marsipankake ved runding av 500 starter blir av forskjellige grunner flyttet til runding av 400 løpere, altså det også førstkommende onsdag, så velkommen til flott løp og fortjent kake!

O-hilsen Atomen BIL