Atomen O-løp 25. mai

53 fornøyde løpere på Aspedammen i går, vi gratulerer samtlige med rekordoppslutning rundt onsdagsløpet. Teller vi med Leif som er arrangør blir vi 54 stk. som er det beste deltagerantallet jeg har sett på Atomen o-løp noen gang. Den blir ikke lett å slå.

Vi ble alle møtt av flotte løyper, flott terreng, flott kart, kvelden med solskinn etter noen dager med regn var perfekt for løping.

24 løpere i 2 km løypa var imponerende, ny dameseier her da Trude klarte å forsvare 1. plassen fra forrige onsdag, Øivind holdt nesten følge med 2. plass, ett minutt bak. Tor Hernes som har gjort «come back» i år, løp solid og inn til 3 plass. I langløypa hadde Jon S bedt om å bli jekket litt ned etter 3 seire på rad, ønsket ble innfridd da tenåringen Peter Nordbrøden debuterte med flott løp som holdt til seier, vi gratulerer Peter som vinner nr. 13 for året. Willy imponerer stadig i langløypa, denne gang med 5 plass, men på Kjells «vridde lister» virker Willy utilnærmelig. Også i mellom løypa var ned snakk om «nedjekking», Tom har en del seire. Også her var det en debutant og Norbrøden som løp fort. Tom lot seg imidlertid ikke jekke ned men holdt unna med 2 minutters margin. På 3. og 4. plass fulgte 2 blad Orud, denne gang med Cathrine ett minutt foran sin far.

Så noen ord om «ratingen» eller «Jons tall». Vi gratulerer dagens vinnere: Tor Hernes, Tsuiki Makoto, Trude Thoresen, Øivind Holt, Marit Haugseth, Unni Weyer, Trygve Fosse, Mari Trengereid og Sigurd M Andreassen. Alle disse løp veldig bra og forbedret ratingen med 2%. Neste gruppe forbedret ratingen med 1%, deretter en gruppe som ikke hadde noen endring, så to grupper som svekket ratingen med henholdsvis 1% og 2%. Dette går frem av excel arket som sendes rundt. De som står uten rating med kun 1 eller 2 løp vil bli «ratet» til neste individuelle løp.

Grunnlaget for beregning av rating: Dagens tid deles på løypelengde, dette deles igjen på «Jons tall» eller gammel rating. Alle løperne deles så i 5 grupper basert på den faktoren man får i dette regnestykket. Metoden er utrolig enkel bare man gjennomskuer den. Jeg oppfordrer alle til å ha større fokus på ratingen enn på plasseringen i løpet. En plassering i løpet er helt avhengig av hvilke andre som stiller, når det gjelder ratingen er alt helt opp til deg selv!

På bildet en fornøyd arrangør, Leif fikk bare skryt, omkranset av Endre til venstre som har løpt, Jon S til høyre som skal løpe og alltid spreke Unni, vet ikke om løpet er unnagjort!. Cathrine i fin fart inn til mål til høyre.

IMG_3305 IMG_3316

Så ønsker vi velkommen til neste onsdag, da er det stafett fra Venåshytta med grilling. Ta med grillmat og passe drikke, værmeldingene er foreløpig sol, sol, sol.

Stafetten er som vanlig 3 etapper: 2 km, 3 km og 3 km. Vi ønsker som vanlig å teste vår metode og kjøre stafett på. Sånn sett er det veldig flott om flest mulig kan stille og melde seg  på til «jonsm@hrp.no» . Er du i tvil om du kan komme er det enklest for oss om du melder deg på. Ingen avgift (kr:25,-) på de som ikke kommer selv om de er påmeldt! Vi garanterer som vanlig en stafett uten venting!!

Alle sammensetninger av laget er tillatt, men ekstra hyggelig med en fellesnevner som samme familie eller samme arbeidsplass. De som ønsker det er velkommen til individuelt løp!

Resultatliste + Kjells vridde liste

Beste hilsen

Atomen BIL o-gruppa / v Jon-Steinar