Nattorientering

Stor stemning og flott innsats da årets nattorienteringsløp med påfølgende rekefest inne på Høiåshytta gikk av stabelen fredag 30-11.

Det meste av aktivitetene er  frivillig i forbindelse med arrangementet, men de fleste benyttet seg av muligheten til en frisk tur i nattemørket og fant orienteringsposter i tilpasset tempo i forkant av selve festen og middagen. Emil Wingstedt hadde laget to flotte løyper. For å sikre sportslig rettferdighet og ellers like forhold, ble alle poster sjekket rett før start av løypelegger, dette for å sikre at reflekser m.m. hang der de skulle. Dermed var det bare for deltagerne å gi seg ut i skogen med tente lykter. Noen er mer ivrig enn andre i forhold til farten i skogen, dette er godt synlig i forhold til hvordan man forsyner seg med gløgg før løpet. Noen løper alene, andre går i grupper, her er alt tillatt. 2 km eller 4.6 km. Etter o-løpet roet de fleste pulsen foran bålet på Høiåstunet og lot kroppstemperaturen falle før man gikk i dusjen og nøt en herlig badstue i godt selskap. Rekene stod på bordet kl. 20:00 og festen var i gang. Asgeir hadde funnet frem tradisjonelle o-sanger og det var rett før hyttetaket løftet seg etter hvert som refrenget satt bedre og bedre. Den tradisjonelle premieutdelingen, gull, sølv og bronse i begge løyper, samt utdeling av den prestisjetunge «jumbo» premien kunne begynne. Arrangøren er knallharde i sin krav om at skal man få premie må man også være tilstede under premieutdelingen, dette gir et naturlig frafall, dermed ble alle som «fullførte» kvelden premiert.
Gulvet ble ryddet og det ble spilt opp til dans, kaker og kaffe ble servert og godt mottatt. Flott innsats av Britt Roberg og datter Maria, som holdt ut på kjøkkenet til midnatt. En fornøyd o-gruppe kunne låse en ryddet hytta kl. 00:30 og fornøyde gjester, 30 i tallet, var reist hjem.

Stor takk til deltagere  (og ikke minst arrangørene) for flott innsats!!

mario
gutta harald
reker3 reker

Nattorienteringsløp_resultat