Atomic Riders’ årlige MC-tur, helgen 21-23.august 2015

I år dro seks forventningsfulle førere avgårde kl.09 fredag morgen. Med sol fra skyfri himmel og prognoser som lovet bra var alle i storform. Målet første dag var Geilo der Knut hadde forhåndsbestilt 10-manns hytte på Geilolia Hyttetun.

atomic5

Turen oppover gikk via Drøbaktunnelen, Kongsberg, Numedal og videre til Rødberg der vi valgte å kjøre oppom Tunhovd før vi gjennom Skurdalen kom fram til Geilo.  Om vi var farts-, snø- eller bare blinde er usikkert, men hele følget presterte i hvert fall å dure gjennom fjellandsbyens 200 meter lange gågate da hyttenøkkelen skulle hentes på turistkontoret.  At det var lite biler å se akkurat der – og at en og annen hevet øyenbrynene sanset vi selvfølgelig, men da var det liksom litt sent å snu.  Vel, hytta ble funnet og ventepølser med behørig drikke ble fortært i hytteveggen som badet i sol, før følget gikk til sentrum for en bedre middag på kvelden. Da oppdaget vi også solid skilting om at det var gågate der…

atomicr1

Lørdag hadde turlederen planlagt en i overkant av 30-mils tur på ruten Geilo-Hol-Aurland-Flåm-Aurland-Lærdal-Hemsedal-Geilo.  Denne dagen var det overskyet, men uten regn ble dette en flott opplevelse. Buffétlunsj i Flåm og utsiktspunktet Stegastein over Aurlandsvangen ble naturlige høydepunkter.  Høyfjellspasseringen over fjellet til Lærdal må også nevnes der isen fortsatt lå på enkelte småvann.  Om «sauer er ålreite dyr» har vært diskutert tidligere, men at de befinner seg midt i veien, på begge sider av veien, i tunnelinnganger og -utganger er rett og slett ikke bra for de av oss som forflytter seg på to hjul. At mange av tunnelene er beksvarte gjør dem heller ikke lettere å oppdage.

Ved 10-tiden søndag satt vi kursen sørover igjen.  Reisen gikk nå via Tunhovd, Rukkedalen til Nesbyen, Bromma, Eggedal, Åmot, Hokksund, Eidsfoss og videre til Horten for å nyte overfarten til Moss i finværet.

atomic3 atomic4

atomic7

Årets «Riders»-tur endte på i overkant av 100 mil og vi er takknemlige for at samtlige ble kjørt uten antydning til uhell av noe slag.

atomic2

Selv om seks motorsykler i et slikt følge er helt passe er det alltid plass til fler, – flere er derfor velkommen ved senere anledninger!

De som var med og bidro til en super helg i et flott sosialt miljø denne gangen var Knut Hov («turleder»), Dag Karlsen, Vidar Torp, Tom-Arild Brodin, Steinar Solstad og Tor Arne Gulbrandsen.

Skrevet av: Tor-Arne Guldbrandsen