Atomen O-løp 21. september

Atomen Champion ble arrangert på Lille Erte på helt nytt kart onsdag 21. Øyvind Helgerud hadde laget tre krevende og flotte løyper, han fikk godt betalt for strevet da han la seg helt i toppen av arrangørmesterlista med 57 løpere, vi gratulerer.
Det var 2 km løypa som gav den største overraskelsen, her gikk Anette Kvansdal til topps for første gang i år etter en flott utvikling i løpingen. Liam Wingstedt som allerede er på vinnerlista som regjerende stafettmester løp inn til en flott 2 plass, kun 23 sekunder fra seier. Deretter fulgte masse rutine med Birger, Tor og Thorbjørn innenfor 5 minutter.
I mellom løypa har det dukket opp nye karer helt i toppen den siste tiden. Dette gav en jevn og spennende duell, men Tom som har dominert løypa gjennom sesongen holdt unna og vant med et drøyt minutt til Morten U. Jarle og Remi fulgte på plassene bak.
I langløypa stilte Emil W. i sitt første individuelle løp for året og forlenget seiersrekka med god margin til Sigurd. Kampen om 3. plassen var tøffere, her kom Jon S, Pål og Frode på rekke og rad i løpet av 30 sekunder.
I fjor hadde vi en konkurranse som samlet over 40 deltagere, i år har vi 3 på 50 tallet. Dette er en økning vi kan være stolte av alle sammen, og sannelig ser det ut til at vi skal klare å bryte 900 grensa på årets siste løp førstkommende onsdag fra Høiås. Vi gjør iallfall alt vi kan og lokker med kaffe og kaker, en kort premieutdeling inne på hytta og kanskje en diskusjon om o-sporten generelt og Atomen karusellen forøvrig. Her er alle velkommen om du er debutant eller har vært med hele sesongen!
Dette løpet var på en måte “all time high”, masse deltagere og solid løping. Unge løpere høyt oppe i noen av løypene, klare til å klatre videre, mens vi “voksne” holder stand etter beste evne og etablerer et fantastisk og inspirerende “klatrestativ” til de yngste. Rett og slett herlig dugnad og lek på samme gang.

21sept-1 21sept-2

Resultater

Atomen O-løp 14. september

Atomen o-løpet 14.9 ble en knallsukse med rekorddeltagelse. Espen Glomsrød hadde funnet et flott kart over Prestebakkefjella og 49 løpere lot seg friste til en flott og utfordrende dag i skogen. Kotløypa ble dominert av voksne gutter, Birger tok en seier i en lang rekke slike. Mer overraskende var det at Harald W. slo til med en sterk 2. plass. Tor Hernes på 3. har vi sett helt i toppen før. På 4. fulgte en ung gutt, Petter Flyvholm med høy fart hadde mange strekk med beste tid, ungås den store bommen vil Petter kunne knuffe seg inn helt øverst. I mellom løype var det et jevnt oppgjør mellom Remi Johansen og Morten Ulekleiv. Disse lånte 1. plassen d idet Tom Hansen stod over. Kanskje disse unggutta kan gi den seiersvante Tom kamp fremover. I lang løypa vant Jon S, den gang med litt større margin en vanlig.
49 deltagere gir oss tro og håp om å passere 900 starter før siste løp er over.

Resultater

Atomen O-løp 7. september

Stor takk til Pål for flott løp med nytt kart i gammelt terreng.
Forøvrig gratulere til debutant Audun som seiret i kortløypa. Pappa Rune fulgte fint opp med 2. plass. Øivind med 3. plass sørget for fullstendig Holt i den løypa.
I mellom løypa ble det ny seier til Remi. Kjell Tommy på sølv og Thor P på bronse.
I lang løypa vant Jon S, men Willy med Leif 3 sekunder bak ble poengmestere!

Resultater

Atomen O-løp 17. august

Jentenes kveld på Ryggerødfjellet på onsdag (17-8). Jentene er på ingen måte i flertall på Atomen o-løp, men det forhindret ikke 2-1 til jentene i antall seiere. Trude tok sin 3. seier for året med mestvinnende Birger (i 2 km i år)på plassen bak. Her fulgte Anette Kvansdal opp med en fin 3 plass. I mellom løypa ble det en solid seier for en debutant av året, Hedda Bjørlo vant med over 6 minutters margin, og bekrefter med det en flott fremgang siden i fjor. Tom Hansen som står med 8 seiere så langt i 3 km hadde hatt en tøff utfordring om han hadde deltatt. På sølvplass for 3. gang på rad kommer Morten Paulsen. I langløypa ble det løpt fort, Jon S, Frode B og Sigurd har eid denne løypa i år og kun avstått fra seier 2 ganger. Denne gang måtte de alle bite i gresset for Kjetil Bjørlo som har som vane å vinne når han en sjelden gang deltar. En fin trøst for de seiersvante er at den gode VM medaljørvinneren for ca. 20 år siden virker å være i veldig god form. Vi gratulerer Bjørlo folket som vinnere nr. 23 og 24 for sesongen, de tar dermed plass på en meget eksklusiv liste.
Arrangør Andreas Bye hadde laget 3 flotte løyper. Heller ikke kartet over Ryggerødfjellet kan kalles nytt, men terrenget har ikke helt samme bonitet som forrige ukes Hauglund. Med glissen furuskog ble orienteringen enklere og farten høyere, dette til tross for mye høyt gress.
Jeg  slutter aldri å bli overrasket over hvor flott o-løp en arrangør kan lage alene, vi har funnet en modell som fungerer godt. Dessuten er det til stor hjelp at deltagerne tar seg tiden til å sjekke brikkenummer og utføre stempling riktig. Allikevel skjer en sjelden feil noen ganger, denne gang hadde Andreas tatt tider manuelt og «back up» systemet virker.
Vi kan ikke forvente at alle arrangører kjører denne type ekstra tidtaking, sånn sett anbefaler vi gjerne løperne å titte på klokka da de løper ut, så vil man kunne få resultat om noe svikter!
Vi gleder oss over en fin utvikling i deltagerantallet, vi har vært stabile på over 40 deltagere i hele høst, og stadig dukker det opp debutanter, vi lar Tommy Bunæs representere nykommerne og ønsker velkommen til nytt løp neste uke.

Resultater

img_3601

Atomic Riders har hatt to turer i år!

Overskriften lyver noe for hvis man inkluderer dags-/kveldsturer har antallet turer vært mange fler, men av typen «lengre, annonserte» og «litt mer planlagte turer» er antallet 2.

Danmark (20-22.mai 2016)

På denne turen deltok 7 personer. Disse var Ole Andreas Brække, Harald Larsen, Dag Karlsen, Tom-Arild Brodin, Vidar Torp, Jan Magne Moen og Tor Arne Gulbrandsen

5 av oss ønsket å rekke Göteborg –Fredrikshavn ferga som gikk kl.09 fredag morgen. De måtte derfor opp i otta for å rekke det. De to sistnevnte – som altså ikke var med på nevnte ferge – reiste fra Halden kl.11. Felles for begge gruppene var at det kom bare en regnskur mellom Halden og Göteborg. Den varte til gjengjeld hele veien.

MEN i Fredrikshavn var alt annerledes! Da begge gruppene ble samlet tidlig på kvelden i Løkken var både været og ølet godt !

bilde1

bilde2


På hjemveien til hotellet, etter besøk på «Peter Baadsmann» (bildet) og div. andre etablissementer, var fullmånen perfekt og føttene kjentes maaajee lette !

Lørdagen bestod av en transportetappe til Skagen der den andre natten skulle tilbringes, men først var vi innom Nordsjø-senteret i Hirtshals. Ikke til å tro hvor mye rart og (u?)interessant som finnes i havet !

bilde3

 

Etter dette og etter mere regn var vi fremme i Skagen der vi hadde leid noen rom i et koselig hus nede ved havnen.

bilde4

 

Hjemreisen på søndag gikk igjen via Hirtshals der Larvikfergen tok oss til gamlelandet.

bilde5

 

bilde6

 

Beitostølen (16-18.september 2016)

Turen startet fredag morgen 0815 da Vidar Torp, Steinar Solstad, Knut A.Hov, Karsten Nordgård (Knuts fetter) og Tor Arne Gulbrandsen dro avgårde med nyvaskede motorsykler og fulle av forventninger.

Veien gikk gjennom indre Østfold mot Lillestrøm, Maura, Brandbu, Dokka og Fagernes til en romslig 6-8 manns leilighet på Radisson Beitostølen.

Lørdagen var satt av til sightseeing i Jotunheimen. Med Knut, og kameraten hans med det litt merkelige navnet Tom-Tom, som høyt kvalifiserte turledere gikk ferden over Valdresflya til Lom, gjennom Bøverdalen og over spektakulære Sognefjellsveien. Høyeste punktet her var 1434 moh.bilde7 bilde8 bilde9

Ned fra Sognefjellet fikk følget seg enda en flott opplevelse da vi tok av fra riksveg 55 ved Turtagrø og fulgte Tindevegen (bomveg) over fjellet til Øvre Årdal. Over fjellet mot Tyin var det for øvrig nydelig vei – perfekt for litt roadracing-ish kjøring om noen følte litt for det…

bilde10

Været kunne ha vært verre, men ingen av oss hadde vel klaget om tåkedottene hadde forsvunnet helt. Da hadde utsikten mot Jotunheimens topper, Hurrungane og Skagastølstindane vært ennå bedre. Dagtidstemperaturer i septemberfjellet på over 10 grader var også til å leve med.

bilde11

Hjemreisen på søndag gikk over Golsfjellet til Nesbyen, opp Rukkedalen til Tunhovd, Rødberg, Kongsberg og videre sørover bl.a. gjennom et sted som hadde en sånn passe bekk som treffende nok het Passebekk (…!) før vi tok ferga til Moss.

Siden man ved IFE gjerne snakker om kollektivdoser og den slags summerer vi gjerne opp på følgende vis:

110 mil*5 mann= 550 mannmil, uten uhell av noe slag på én og samme helg = Kongetur !