Nattorientering

Stor stemning og flott innsats da årets nattorienteringsløp med påfølgende rekefest inne på Høiåshytta gikk av stabelen fredag 30-11.

Det meste av aktivitetene er  frivillig i forbindelse med arrangementet, men de fleste benyttet seg av muligheten til en frisk tur i nattemørket og fant orienteringsposter i tilpasset tempo i forkant av selve festen og middagen. Emil Wingstedt hadde laget to flotte løyper. For å sikre sportslig rettferdighet og ellers like forhold, ble alle poster sjekket rett før start av løypelegger, dette for å sikre at reflekser m.m. hang der de skulle. Dermed var det bare for deltagerne å gi seg ut i skogen med tente lykter. Noen er mer ivrig enn andre i forhold til farten i skogen, dette er godt synlig i forhold til hvordan man forsyner seg med gløgg før løpet. Noen løper alene, andre går i grupper, her er alt tillatt. 2 km eller 4.6 km. Etter o-løpet roet de fleste pulsen foran bålet på Høiåstunet og lot kroppstemperaturen falle før man gikk i dusjen og nøt en herlig badstue i godt selskap. Rekene stod på bordet kl. 20:00 og festen var i gang. Asgeir hadde funnet frem tradisjonelle o-sanger og det var rett før hyttetaket løftet seg etter hvert som refrenget satt bedre og bedre. Den tradisjonelle premieutdelingen, gull, sølv og bronse i begge løyper, samt utdeling av den prestisjetunge «jumbo» premien kunne begynne. Arrangøren er knallharde i sin krav om at skal man få premie må man også være tilstede under premieutdelingen, dette gir et naturlig frafall, dermed ble alle som «fullførte» kvelden premiert.
Gulvet ble ryddet og det ble spilt opp til dans, kaker og kaffe ble servert og godt mottatt. Flott innsats av Britt Roberg og datter Maria, som holdt ut på kjøkkenet til midnatt. En fornøyd o-gruppe kunne låse en ryddet hytta kl. 00:30 og fornøyde gjester, 30 i tallet, var reist hjem.

Stor takk til deltagere  (og ikke minst arrangørene) for flott innsats!!

mario
gutta harald
reker3 reker

Nattorienteringsløp_resultat

Sesongavslutning for o-gruppa på Høiås 30. september

IMG_2440

 

O-gruppa markerte at en flott sesong var over. O-løp hver onsdag, 20 i tallet fra april til ut september, kun avbrutt av juli ferie.

Siste løpet var lagt opp som jaktstart der løperne fikk handicap i forhold til tidligere resultater og antatt styrke. Dette gir at det tetter seg til på slutten av løpet og det er ofte små marginer i forhold til å komme først i mål. Birger, Karlo og Pål vant hver sin løpere, med mange konkurrenter rett bak.

Noen valgte å stå over jaktstart og i stedet ta det hele som et vanlig onsdagsløp, og da la vi spesielt merke til Mette Flyvholm, John Thowsen og Randi Solli som løp i pulje og tok 3 km i fin stil og kunne spurte til mål i fin fart.

Kaker og premieutdeling inne på Hytta etter løpet er blitt en tradisjon.

Det deles ut premier i 6 disipliner, IFE Champion, Stafett, beste arrangør, flest poeng (der det justeres for alder), jaktstartmestere og flest deltagelser. Vi legger ekstra merke til Leif Bokerød og Willy Grønstad som har fått med seg vært eneste onsdagsløp i sommer, Thor Palmgren fulgte opp på 3. plass med 19 og manglet dermed et løp.

Atomen har tradisjoner langt tilbake på 60 tallet med disse løpene. Det hele er basert på dugnad med 20 forskjellige arrangører gjennom sesongen. Dette gir varierte løyper og dermed nye og spennende løyper hver onsdag. Stor takk til disse men også en stor takk til oss selv som løper og gjør det hele til en spennende opplevelse for oss alle.

Jon S fikk takk for innsatsen med vin og klem fra de fleste dameløperne, dette til stor inspirasjon for god innsats også til neste år.

Takk til Liv Brevig som normalt venter til nattløpet med å debutere ( Emoji), men som hver uke gjør flott innsats med å legge ut tekst og bilder på bloggen (atomen.hrp.no). Takk også til Hege Nilo som stadig baker til avslutningene. Over 600 starter var en liten økning i forhold til jubelsesongen 2014, dette til tross for 1 færre løp, vi gratulerer oss selv, og gleder oss til april og ny sesong som altså er «rett rundt hjørnet».

IMG_2452 IMG_1814

På bildene ser vi konsentrert løpere før start (øverst). Vi ser Pål, Tom, Leif, Willy og Trude som er noen av premievinnerne og vi ser fornøyde løpere som kan forsyne seg med fortjente kaker.

Beste hilsen Atomen BIL

IFE-løp onsdag 23. september

IMG_2432

Siste ordinære Atomen o-løp gikk fra Bønsmosen, litt syd for Prestebakke. Etter regnvær gjennom tirsdagen og onsdags formiddag stakk solen gjennom skylaget ut på ettermiddagen, tidsnok til å gi nødvendig tørke og løpsforholdene var ideelle.

Espen Glomsrød hadde funnet et flott kart over Prestebakkefjella, terrenget er nydelig å løpe i, og flotte løyper som samarbeidet godt med høydekurvene gjorde o-løpet til en herlig opplevelse. Ikke engang hjortelusa som er i full blomstring for tiden kunne ødelegge en flott kveld i skogen. 30 deltagere så sent i sesongen, så langt fra sentrum, er vi alle stolte av.

Resultatmessig legger vi merke til Atomen denne gang, de var ubeskjedne nok til å stikke av med seieren i samtlige løyper. I kort løypa var det Thorbjørn som beviste at seieren for 14 dager siden ikke var tilfeldig, med Birger og Unni hakk i hæl. I mellom løypa var det Asgeir som kunne juble for årets første seier og ble vinner nr. 27 for sesongen. I langløya var IFE ubeskjedne nok til å ta dobbeltseier med Jon S og Pål. Vedlagt er 5 km løypa med Jon S sitt vinnerveivalg, vi noterer noen nybegynner feil inn til 1. post og ut av siste post.

Resultatliste + Kjells vridde

Dermed gjenstår kun jaktstarten (pluss nattløpet) neste onsdag. Da blir det dobbeltdugnad, først o-løp, deretter kake og kaffe med premieutdeling inne på Høiåshytta.

Når vi kaller det dugnad så er det fordi dess flere som tar seg tiden, dess morsommere er det for oss alle. Og om du ikke har vært med på Atomen o-løp før i år så er du hjertelig velkommen til å debutere på årets siste onsdagsløp. Dusj på Høiås etter løpet!

Beste hilsen

Atomen BIL

Atomen Championship 16. september 2015

Flott innsats i regntung skog på onsdag da årets Atomen mesterskap ble avviklet. Vriene løyper men ikke verre enn at samtlige i kortløypa fant fint igjennom. Øivind hadde lagt flotte løyper som samlet 26 deltagere i årets 3 siste løp, som altså var mesterskap. Tom og Mathilde gjentok bedriften fra i fjor og gikk helt til topps i de to korteste løypene. I langløype rykket fjorårets sølv og bronsevinnere ett hakk opp og tok denne gangen gull og sølv. Vi gratulerer Frode og Willy.
564 deltagelser så langt i sesongen bekrefter at vi har stabilisert oss på et solid nivå, en liten økning i forhold til 2014 sesongen.
På bildet ser vi Mathilde som ble vinner av kortløypa posere sammen med Selma i et tidligere løp.

IMG_1318 kart

Resultatliste – 16. september + Kjells vridde resultater

Neste onsdag er det Espen Glomsrød som arrangerer løp i Prestebakkefjella, et herlig skogsterreng. Alle er velkommen.

Atomen O-løp 9. september 2015

Rekorddeltagelse i Atomen o-løp.
Vi har lenge ventet på å passere 40 deltagere i onsdagsløpene våre. Nå behøver vi ikke vente lenger. 42 løpere møtte opp på bommen på Høiåsveien i flott høstvær. Asgeir og Eli kan dermed glede seg over å trone alene på arrangørtoppen med tallet 44, gratulerer så meget til dem og alle oss andre.
Resultatmessig var det familien Bjørlo som kunne gjøre seg ekstra bemerket. Seier i langløypa til Kjetil var èn i en lang rekke, men pappa Thorbjørn slo også til med seier. Dermed fikk vi vinner nr. 26 for året, og også vinner nr. 3 i Bjørlo klanen, da også Asbjørg er å finne på vinnerlista.
I mellom løypa fikk vi en ny seier av Thor Palmgren, mannen vi mistenker å være mestvinnende gjennom alle tider på Atomen løp.
Forøvrig ser vi mange gode løpere med fine fremganger, og mange tette dueller. Denne gang var det merket ca 1 km til start, og vi fikk gått oss gode å varme opp bakkene til Høiås kombinert med en hyggelig orienteringsprat. Atomen BIL er takknemlig for innspill i forhold til hvordan ting skal gjøres, Harald Wibye foreslår å kopiere Oslo med å sette opp startlista og legge til rette for at den enkelte kan føre opp resultatet sitt, dermed har vi også full resultatservise. Vi ser også behovet for en enklere nybegynnerløype, iallfall vurderer vi å gjenninføre denne, vi hadde som kjent dette i 2013 sesongen.
På bildet en fornøyd arrangør Asgeir, omkranset av sprekingene Hans Martin, Morten, Endre og Kjell. Vi ser også far og sønn Bjørlo, beklager at det faller noe skygge på Kjetil på bildet, men orienteringsmessig har den karen aldri vært i skyggen av noen.

IMG_2368 IMG_1601

Resultatliste 9. september + Kjells vridde liste

Vi ønsker velkommen til neste uke, da er det IFE Champion som gjelder, Øivind Helgerud er løypelegger og løpet vil starte på Raet parallelt med Rokkesletta. Velkommen!

Beste hilsen
Atomen BIL v/Jon Steinar

Atomen O-løp 2. september 2015

Vicus i fokus i Atomen løp nr. 17.

Gårsdagens Atomen o-løp ble arrangert fra Nyborg på Aspedammen med Frode Bokerød som løypelegger. Været var flott med noen korte regnbyger innimellom. Det er tradisjon ved onsdagsløpene, at når 500 starter er passert serveres det marsipankake, med 29 deltagere i går kom kakefesten litt på forskudd da vi mangler 7 starter på det magiske tallet. Uansett er kaka vel fortjent og ment som en stor takk for innsatsen til både arrangører og deltagere.

Resultatmessig ble det litt bomming for mange, da orienteringen må betegnes som krevende. I mellom løypa ble det dobbeltseier til familien Orud med pappa et lite hakk foran. I kortløypa opplevde vi å få to vinnere, begge nye for året. Ole Jakob og Anne Marit deltok i sitt 2. løp for sesongen og klarte å få nøyaktig samme tid i mål. Begge disse har forbindelse til eiendomsselskapet Vicus, noe også vinner av langløypa har, dermed utpeker vi Vicus som det firmaet som utmerket seg i går med ikke mindre enn 3 seiere. Fin trøst for Vicus som i eiendomsbransjen fremstår noe tannløst.

På bildene er det Bjørn som får fortjent kake, mens Rolf Arne, Øivind, Frode og Willy diskuterer veivalg. Ole Jakob og Anne Marit gratulerer hverandre med delt seier, Rolf Arne i fin fart i skogen og Johanne stempler på siste post.

IMG_2342 IMG_2223
IMG_2315_2 IMG_2295

Resultatliste 2. september + Kjells vridde liste

Terminlista sier 4 løp igjen i tillegg til nattløpet 30.10.

Velkommen neste onsdag, mer info kommer

Atomen BIL

Cliffhangers climbing Wednesday September 2nd after work

Cliffhangers will arrange climbing Wednesday September 2 after work. We meet up outside IFE in Os Alle 1630 and depending on the weather and the number of participants we either go to Høiås or to the indoor hall at Porsnes.

If we go to Høiås the plan is to begin climbing approx. 1730. Some of us will bicycle from the Venås cabin around 1700. If the weather is bad we go to the indoor wall at Porsnes.

Please notify John Eidar if you want to come climbing with us on johnes@ife.no so that we can bring the right equipment and get a feel for how many we will be. We currently have 2 large and 2 medium/small harnesses but might be able to get more if need be.

Atomic Riders’ årlige MC-tur, helgen 21-23.august 2015

I år dro seks forventningsfulle førere avgårde kl.09 fredag morgen. Med sol fra skyfri himmel og prognoser som lovet bra var alle i storform. Målet første dag var Geilo der Knut hadde forhåndsbestilt 10-manns hytte på Geilolia Hyttetun.

atomic5

Turen oppover gikk via Drøbaktunnelen, Kongsberg, Numedal og videre til Rødberg der vi valgte å kjøre oppom Tunhovd før vi gjennom Skurdalen kom fram til Geilo.  Om vi var farts-, snø- eller bare blinde er usikkert, men hele følget presterte i hvert fall å dure gjennom fjellandsbyens 200 meter lange gågate da hyttenøkkelen skulle hentes på turistkontoret.  At det var lite biler å se akkurat der – og at en og annen hevet øyenbrynene sanset vi selvfølgelig, men da var det liksom litt sent å snu.  Vel, hytta ble funnet og ventepølser med behørig drikke ble fortært i hytteveggen som badet i sol, før følget gikk til sentrum for en bedre middag på kvelden. Da oppdaget vi også solid skilting om at det var gågate der…

atomicr1

Lørdag hadde turlederen planlagt en i overkant av 30-mils tur på ruten Geilo-Hol-Aurland-Flåm-Aurland-Lærdal-Hemsedal-Geilo.  Denne dagen var det overskyet, men uten regn ble dette en flott opplevelse. Buffétlunsj i Flåm og utsiktspunktet Stegastein over Aurlandsvangen ble naturlige høydepunkter.  Høyfjellspasseringen over fjellet til Lærdal må også nevnes der isen fortsatt lå på enkelte småvann.  Om «sauer er ålreite dyr» har vært diskutert tidligere, men at de befinner seg midt i veien, på begge sider av veien, i tunnelinnganger og -utganger er rett og slett ikke bra for de av oss som forflytter seg på to hjul. At mange av tunnelene er beksvarte gjør dem heller ikke lettere å oppdage.

Ved 10-tiden søndag satt vi kursen sørover igjen.  Reisen gikk nå via Tunhovd, Rukkedalen til Nesbyen, Bromma, Eggedal, Åmot, Hokksund, Eidsfoss og videre til Horten for å nyte overfarten til Moss i finværet.

atomic3 atomic4

atomic7

Årets «Riders»-tur endte på i overkant av 100 mil og vi er takknemlige for at samtlige ble kjørt uten antydning til uhell av noe slag.

atomic2

Selv om seks motorsykler i et slikt følge er helt passe er det alltid plass til fler, – flere er derfor velkommen ved senere anledninger!

De som var med og bidro til en super helg i et flott sosialt miljø denne gangen var Knut Hov («turleder»), Dag Karlsen, Vidar Torp, Tom-Arild Brodin, Steinar Solstad og Tor Arne Gulbrandsen.

Skrevet av: Tor-Arne Guldbrandsen

Atomen O-løp 26. august 2015

30 spreke bedriftsorienterere lot seg på ingen måte stoppe i regnværet i går. Det er onsdag kveld og da står orientering på programmet. Pål hadde forberedt 3 tøffe løyper og stilte hus og garasje til disposisjon. Vi la spesielt merke til god jobbing med plassering av start og målbrikke, det resulterte i ingen «feilstempling» her, deilig saft etter løpet ble verdsatt selv om det var fuktig nok i skogen. Delt 8. plass i arrangement mesterskapet så langt til tross for regn!

Dagens vinnere var gjengangere med Birger, Karlo og Kjetil. Gratulerer med solide løp. Vi ser at rett bak disse er det mange som ennå ikke er på vinnerlista, sånn sett ligger det an til forlengelse av denne før sesongen er over.

På bildet diskuterer en fornøyd arrangør veivalg med Leif. Vi ser også Thor som ikke behøver å frykte et regnskur på hjemveien.

 IMG_2177

 IMG_2164

Vi nærmer oss 500 starter for sesongen, 464 så langt. Dvs. bløtkake party neste onsdag om været holder noenlunde.

I følge Atomen BIL Terminliste 2015 er stedet Aspedammen (Nyborg).

Resultatliste + Kjells vridde liste

Beste hilsen

Atomen BIL